maandag 28 maart 2022

De verhuizing

 Filisur stijgt naar "grote" hoogte:


Na maanden van hard werken was het dan zover, de verhuizers brachten de grote spullen van onze oude naar onze nieuwe woning. Ook het bewaarde gedeelte van de modelbaan moest mee en ik heb daarvoor het geheel ingepakt in een kist. Maar voor die tijd heb ik de randen van de stationsomgeving aangepast aan de nieuwe situatie. Daarmee is het diorama een beetje toonbaar in de nieuwe woning. De afwerking is nu nog grof, maar wel beter naar het werkelijke voorbeeld. Na plaatsing op de nieuwe plek zal het groen definitief worden aangelegd. 



 Voor dat het deksel er op gaat nog een blik op het emplacement:


Daarna is de kist gesloten en moest 5 weken wachten op de verhuizing.


De kist werd via de balkondeur in de treinkamer rechtstreeks in de vrachtauto getild. Bij de nieuwe woning werd de kist met een verhuislift naar de 4e etage gebracht. Door een balkondeur aan de straatzijde werd de kist naar binnen getild. Het geheel woog 60 kg. Voor de ervaren verhuizers geen enkel probleem. Alles ging heel soepel en er is dan ook geen enkele schade ontstaan.


Om de kist direct op de plek te kunnen neerzetten zijn een tweetal tijdelijke klapschragen geplaatst. Zo kunnen in alle rust, en als ik er weer aan toe ben, de poten worden gemonteerd. Later volgen ook nog de definitieve achter- en zijwanden. Dat heeft nu geen haast meer.


En als u zich afvraagt waarom wij verhuisd zijn waarbij de modelbaan afgebroken moest worden, o.a. voor dit uitzicht over de IJssel:


Ik zal weer verslag doen van het werk aan het diorama. Dat zal nog wel even duren, we hebben nu nog veel te doen!

Met groet, Jan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten