zaterdag 29 januari 2022

De afbraak (4)

 Klaar!



Het was enkele dagen doorpakken onder tijdsdruk, want de eerste bezichtigingen voor ons huis zijn al gepland. Maar nu ligt het station op de kamervloer. Er wordt komende week nog wat overbodig gewicht aan gipsrotsen weggehaald en daarna kan "de kist" er omheen.

Het nieuwe frame was eerst voorzien van vier tijdelijk poten, waarna alle verbindingen tussen het oude en het nieuwe frame zijn doorgezaagd. Daarna kon het oude frame met alles er op en er aan weggehaald worden. Ik heb dat in zes delen gedaan. Op deze foto het eerste deel:


Na twee delen aan de voorzijde en twee aan de achterzijde bleven alleen de zijkanten over. Het station is van die delen gescheiden door het op de juiste plek door te zagen. Dat bleek een moeilijk werk. Aan de rechterkant, achter het hotel, waren verschillende lagen hechthout die niet met decoupeerzaag of handzaag in één keer te zagen waren. Stukje voor stukje is dat deel afgepeld tot dat ik door alles heen was. Het werd op de grond één grote puinhoop! Ik heb daar geen foto van gemaakt. Het te behouden deel is niet beschadigd.


Hier staat het nieuwe frame geheel "op eigen benen". Nu moesten nog de twee delen aan de muur worden weggehaald. Eerst is weer het rechter muurdeel beetje voor beetje gesloopt. Daarna kon het station naar die muur worden verplaatst. Vandaag was het linker muurdeel aan de beurt. Dat verwijderen ging door de verkregen ruimte veel gemakkelijker. Uiteindelijk konden de tijdelijke poten er weer af en lag het station op de grond.


Voor de verhuizing zal ik ook nog alle randen gaan bijwerken met wat groen zodat alles een beetje toonbaar is als het in de nieuwe woning wordt neergezet. De definitieve afwerking is voor de volgende winter!

Na de verhuizing volgt weer een bericht!

Met groet, Jan









1 opmerking: