zaterdag 2 februari 2019

Bovenleiding, deel 3

In de afgelopen week zijn alle bovenleidingportalen geschilderd. Na vele proefstukjes heb ik besloten lichtgrijs (Revell matt 76) te gebruiken. Dat was een moeilijke keuze. Lichtgrijs lijkt in de lichtrichting van de led spots op de modelbaan te licht. Ik had een nog lichtere kleur gewild, maar dat leek onder de spots wel op wit. Een donkerder kleur dan lichtgrijs wijkt weer sterk af van de werkelijkheid. Haaks op het spotlicht gezien is de kleur Revell 76 niet te licht:

 

Onder één 200 W bouwlamp op afstand wordt het nog beter. Hierbij enkele foto's die gisteren genomen zijn:

 

 

 

 
En dan natuurlijk ook het beeld bij avond. Daarvoor waren de Brawa lampjes gekocht. Deze foto's zijn gemaakt met diafragma 8.0, ISO 80 en 15 sec. belichtingstijd:
 
 

 
Daarmee is het geplande werk voor deze winter gedaan. In de laatste wintermaand ga ik nog wat zaken voorbereiden voor het volgende bouwseizoen: De detaillering van de modelbaan boven het station.
 
Nog twee nagekomen plaatjes van 3 februari 2019. Na alle werkzaamheden zijn de treinen weer gaan rijden. We zien de binnenkomst van trein 4538. Op het perron staan nog melkbussen die meegenomen hadden moeten worden door een eerdere trein richting Davos.
 
 
Een half uur later volgt sneltrein 540. De conducteur van de pendeltrein naar Davos vraagt zich af waar de rangeerder is. Hij is toch niet van plan de bussen zelf in te laden. De stationschef weet meer, maar die heeft nu alleen aandacht voor de vertraagde sneltrein….
 
 
 
Wordt vervolgd, Jan


1 opmerking:

  1. Weer genoten van je verslag Jan. Prachtig hoe je het kunt beschrijven maar ook kunt bouwen!

    BeantwoordenVerwijderen