zaterdag 23 december 2017

Goede voornemens

De dagen voor Kerst waren weinig motiverend. Mistig, bewolkt en nauwelijks zon.
En dan toch zonneschermen maken?

 
De zonneschermen zitten erop maar blijven opgerold!

Het werk aan de modelbaan lag stil. Even niet urenlang met kleine onderdeeltjes prutsen maar werken aan winterklusjes in het huis, zo gauw het weer het toeliet buiten sporten en vooral sociale contacten  bijhouden. Vooral geen berg kerstkaartjes sturen, maar daadwerkelijk afspreken!

Modelbouw kan een eenzame hobby zijn. En dat terwijl vele anderen ook met hun hobby op een kamertje bezig zijn. Het is leuker om je hobby te delen. Vooral als interesse en modelbouwniveau een beetje matchen. Het aanhalen van die hobbycontacten staan bij mij hoog op de lijst van goede voornemens.
Zo heb ik mij al aangemeld bij de Vereniging Spoorgroep Zwitserland. Niet zo zeer om samen ergens te gaan bouwen, ik heb voorlopig mijn handen nog vol aan mijn eigen modelbaan, maar vooral om ervaringen te delen en nieuwe ideeën op te doen. Ik ben benieuwd. Er zijn veel treinliefhebbers met een RhB modelbaan. Maar in de eigen woonplaats ken ik die nog niet. In Nederland was (is?) ook een Fremo werkgroep RhB. Zij bouwen aan eigen modules en gaan samen op rijdagen rijden. Ook daar ga ik niet aan meebouwen. Ik zou nu niet weten waar ik modules moet laten. En het slepen met fragiele modellen is ook niet zo mijn ding.

Het zou echter mooi zijn als er binnen de stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen) toch wat meer contacten ontstaan. Een "RhB Stammtisch" (mogelijk onder één of andere vlag), in onze stedendriehoek? Dat zou leuk zijn. Lijkt u dat wel wat? Reageer dan maar eens via het email adres rechts onderaan op deze pagina.

In het nieuwe jaar staat de afbouw van het hotel Grischuna bovenaan mijn "to do" lijst. Daarna heb ik naast de modelbaan nog steeds klussen te doen in huis zodat er uit mijn kleine Filisur niet veel nieuws te verwachten is, maar je weet nooit!

Mijn groet aan alle modelbouwvrienden in binnen- en buitenland. Ik bedank jullie voor veel support en advies bij de bouw van mijn modelbaan.

Tot in het nieuwe jaar,

Jan
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten