zondag 27 november 2016

Werk in uitvoering, de perrons

Behalve voor het bouwen aan de modelbaan neem ik zo af en toe de tijd om dit Blog aan te vullen. Het delen van mijn ervaringen geeft een goed gevoel. Anderen lezen het en kunnen het misschien gebruiken. Het is daarnaast een mooi naslagwerk voor mezelf. Om die twee redenen geef ik bij de plaatjes ook de verwerkte materiaalsoorten aan.
Ik heb zelf in één jaar erg veel geleerd uit vele internetpublicaties. De kwaliteit van de modelbouw gaat door het internet omhoog. Dat geeft extra motivatie!

Het beeldverslag van de afgelopen twee weken:

Na de bouw van het stationsgebouw is op het aansluitende emplacement gewerkt. Tijdens die werkzaamheden staat het gebouw natuurlijk nog veilig opgeborgen. Maar voor de volgende foto is het weer teruggezet.

 
Het emplacement op 24 november 2016
 
Bij alle wissels in het werkgebied zijn de wisseltongen tijdelijk uitgenomen.
Voorafgaand aan de perronbouw zijn de railstaven geschilderd met Koemo Rostbraun.
 

Tussen de rails zijn de eerste perronlagen en kantstenen gelijmd. Het materiaal is grijs karton van voldoende kwaliteit.
Op de voorgrond de kantstenen die aansluiten op het perron van het stationsgebouw. Ter plaatse van de latere overpaden zijn de verlagingen al zichtbaar.


Vervolgens is ballast aangebracht. Ik meng daarvoor de soorten DN en R10 van Koemo in een verhouding van 1 op 1.


  
Eveneens van Koemo komt het "Steinmehl" 0 - 0,15 mm voor de afwerking van de perrons. Dit afwerken wordt in twee lagen gedaan.
 
 
In Filisur lag in 1990 nog een laag profielklinkers langs de rails, o.a. bij spoor 2. Die zijn in model niet in de juiste vorm verkrijgbaar. De "Verbundpflasterplatte" van Auhagen, artikel 52408, geeft een acceptabel alternatief. Die kunststofplaat is echter te dik om direct tegen de spoorstaaf aan te leggen. Een in de boorstandaard vastgezette Proxxon miniboor met slijpschijfje geeft daarvoor uitkomst. Vastgezet in de juiste stand is een sponning gefreesd. Dit freeswerk deed ik telkens voorafgaand aan het afsnijden van het benodigde strookje.
 
 
Na het aanbrengen van de steentjes (zie ook het eerste plaatje in dit bericht) en een eerste laag verharding ziet het er nu zo uit:
 
 
Een leeg werkterrein op 26 november 2016, de aannemer heeft weekend..
 
Het wachten is nu op de definitieve afwerking. Het daarvoor benodigde Steinmehl is nog niet gearriveerd. Een mooie gelegenheid voor enkele proefritten in het weekeinde. Die zijn inmiddels met succes genomen en het werk kan doorgaan!
 
Wordt vervolgd, Jan
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten