zaterdag 1 oktober 2022

We bouwen weer....

 


De eerste sneeuw?

In de echte Alpen wel, maar bij ons gelukkig nog niet! Maar hier wordt het herfst, buiten niet altijd meer mooi weer en ik ben weer begonnen met werk aan het diorama.

Allereerst nog een paar plaatjes van de in mei nog aangebrachte kopschotten met de afspanning van de bovenleiding. Voor grote trekveren geen plek meer, maar door een dubbelle wand wel plaats voor de kleine orthodontistische veertjes. Geen snaar strakke afspanning dus, maar dat is op het diorama ook niet nodig. Als de draden maar recht blijven staan. Langzaam proefrijden met een loc gaf geen problemen.



Het linker kopschot met de afspanning van drie rijdraden.


In detail: spijkertje met veertje en gesoldeerde rijdraad.


Dan heeft de voorzijde een eerste chocoladebruine laag gekregen, net zoals bij de modelbaan in de vorige woning. Ik ga echter geen kunststof schermen meer plaatsen. De schermen, welke ik wel meegenomen had, reflecteerden nu het licht uit de kamerbrede ramen naar elke richting en dat was geen gezicht. Het kan nu ook zonder die schermen, er ligt geen spoor met bovenleiding meer aan de voorzijde van de tafel. Alleen dat hekje langs het paadje naar beneden..... we zullen zien.



Het chocoladebruin was nog op voorraad!


Eerst zijn alle "breuklijnen" in het landschap gevuld. Ook is het waterreservoir teruggezet. Dit bevond zich precies op de "breuklijn". 



Nu het groen op de "breuklijnen" weer bijwerken en dan kan de detaillering starten. Ik heb al wat werkjes in de planning staan:

- Definitieve groenaanleg, een doorlopend werk.
- De absoluut onmisbare plantenbakken met geraniums aan het stationsgebouw.
- Modelkoppelingen en modelbuffers aan het overgebleven materieel.
- Interieurverlichting in het rijtuig.

Wordt weer vervolgd!

Jan

 



3 opmerkingen: