dinsdag 25 januari 2022

De afbraak (3)

 


Een laatste foto voordat......


.... de zaag er in ging!

Maar zo eenvoudig ging dat niet! De belangrijkste vraag werd: Hoe lang kan het diorama worden?
In ieder geval niet langer dan 3 m vanwege de plek in het appartement. Op die lengte past alles, van Lokremise tot en met het Hotel. Maar is dat te verhuizen? Een meting wees uit dat de lift maximaal 2,4 m lengte aan kan, bij een bakhoogte van 0,5 m en dan schuin omhoog geplaatst. Het trappenhuis is te nauw, daar kan weinig mee omhoog.
Het was een domper, geen lokremise, geen draaischijf en een moeilijke scheiding midden in een wisselstraat. Vanaf dat moment stond de Lokremise op de verkooplijst, tot dat.......

..... wij aan het zoeken waren naar professionele verhuishulp. Een verhuislift bleek mogelijk tot de 6e verdieping! Voor ons maar nodig tot de 4e. Dus daar moest ik meer over weten. Na overleg met de verhuizer is afgesproken hiervoor te gaan en de Lokremise verdween weer van de verkooplijst!


En zo werd gisteren, tijdens een lange werkdag, een 2,95 m lang frame in de modelbaan vastgezet. Daarvoor was heel wat sloopwerk nodig. De garage vult zich weer!


Het nieuwe frame is met de nodige dwarsverbindingen boven het oude frame geplaatst. Alle steunen en plaatwerk wordt overgezet op het nieuwe frame. Als er dan later ook nog poten onder het nieuwe frame staan kan alles onder dat frame weggezaagd worden. Het is absoluut niet makkelijk, maar wel te doen.


Aan de achterzijde was de montage veel makkelijker. Hier worden later ook nog uitstekende resten weggehaald. Een vervallen spoor laat ik hier gewoon zitten.

En vanaf de achterzijde is weer een heel andere kijk op het emplacement mogelijk:


Tot het volgende bericht en met groet,

Jan











Geen opmerkingen:

Een reactie posten